Návrh pánovi premiérovi

7. decembra 2013, torpedo, Nezaradené

Pán Fico, nemáte problém zmeniť Ústavu, čo keby ste pouvažovali aj nad týmto riešením: Dajme našich seniorov do väzníc a zločincov do domovov dôchodcov!

Som presvedčený o tom, že v takom prípade by mali naši seniori denne prístup k sprche, čas na prechádzky, dostávali by bezplatne lieky, mali by pravidelné zdravotné a stomatologické kontroly a mali by nárok na kolieskové kreslá a ďalšie podobné výhody. A, čo je najhlavnejšie – dostávali by peniaze namiesto toho, aby za ubytovanie platili!!
Mali by nárok na kamerový dohľad, v prípade choroby alebo nehody by sa im dostalo okamžitej pomoci. Ich postele by boli dvakrát týždenne prezliekané, ich bielizeň a oblečenie by bolo pravidelne prané a žehlené. Každých 20 minút by mali návštevu dozorcu a jedlo by dostávali až do izby. Mali by osobitnú miestnosť, v ktorej by prijímali návštevy svojej rodiny, mali by prístup do knižnice, telocvične, k fyzickej a psychickej terapii a taktiež do bazénu a dokonca by mali právo na ďalšie bezplatné vzdelávanie. Na ich žiadosť by im boli legálne bezplatne k dispozícii pyžamá, topánky, papuče a ďalšie pomôcky. Mali by súkromné izby s vlastnou vonkajšou plochou obklopenou veľkorysou záhradou. Každý senior by mal právo na vlastnú televíziu, rádio a telefonovanie.

Existovala by riaditeľská rada, ktorá by vypočula a riešila sťažnosti a dohľad by musel dodržiavať kódex správania.
No a zločinci by dostávali väčšinou studené, v lepšom prípade vlažné jedlo, boli by osamelí a bez dohľadu. Svetlá by sa im zhasínali o 20:00 hod., mali by nárok na jeden kúpeľ týždenne (ak vôbec). Žili by v malej izbietke a platili by za to 500 Eur mesačne, a to bez nádeje, že sa z toho dostanú živí! A konečne by bola spravodlivosť pre všetkých!

P.S.

Ak tento návrh Vaša strana schváli, (tak hoci som Vás doteraz nikdy nevolil), tak v takom prípade by som bol medzi prvými voličmi, čo by Vás volil až do svojej smrti.