Založ si blog

Lunik IX sa čoskoro celkom vyľudní! ! !

Je však potrebne povedať, že vinu na tom majú samotní občania Lunika IX. (Pochopiteľne nie všetci). Včera vďaka „vybývaniu“ začalo mesto búrať už piaty obytný dom.

Na košickom Luníku IX. búrajú ďalší panelák. Autor: Boris Macko, Pravda

Na košickom Luníku IX. búrajú ďalší panelák. Autor: Boris Macko, Pravda

A z tej „deravej mestskej kasy“ za demolačné práce zaplatí mesto ďalších 79 800 eur (pravdivo treba priznať, že celkom zbytočne), ale naozaj sa mi páči, že už aj na PRAVDE sa konečne začalo písať o tom, že „na sídlisku dlhodobo prevláda nerešpektovanie pravidiel, neúcta k majetku a neplnenie si svojich povinností.“

Technický námestník košického bytového podniku tvrdí, že neostáva nič iné, ako postupne sprísňovať pravidla, aby obyvatelia za bývanie platili tak, ako aj ostatní občania, ktorí za všetko poctivo platia.

Najviac ma zaujala informácia v ktorej bytový podnik tvrdí, že väčšina obyvateľov tohto „vybývaného“ paneláku sa presunula k svojim príbuzným. – Chápem, že kompetentní ľudia bytového podniku riešia situáciu tak, aby neboli donekonečna v strate a že musia dozerať aj na bezpečnosť tých stavieb, aby nedošlo k ich zrúteniu, ale dovolím si tvrdiť, že ďalší osud tých ľudí je im ukradnutý. Nechce sa mi totiž veriť, že nevedia a nevidia kam sa väčšina tých ľudí premiestnila?! Už takmer dva roky zopár desiatok tých nešťastníkov býva v tesnej blízkosti Lunika IX pri Myslavskom potoku v provizórnych „stanoch“ a ďalšie desiatky v lese za sídliskom KVP, ale je tomu tak aj v iných oblastiach mesta, ako napr. les smerom k Alpinke, alebo v lese neďaleko od Ťahanoviec.

Nedá mi, aby som sa tu nezmienil aj o tom: Či malo význam, že ministerstvo školstva počas najväčšej krízy, (keď na nič nebolo dostatok peňazí) uvoľnilo množstvo peňazí na výstavbu ZDŠ na Luniku IX.? Dokonca tam postavili aj bazén a telocvičňu. (Netreba zabúdať ani nato, že ďalšie zbytočné peniaze sa vyhodili „von oknom“ len preto, že tie stavby museli rekonštruovať lebo ich niektorí obyvatelia Lunika IX totálne zdevastovali. (A dokonca tie stavby boli sotva po kolaudácii). Takže kladiem si otázku: Ak búranie panelákov na Luniku IX bude pokračovať tým tempom ako doposiaľ, pre koho potom bola tá škola postavená, keď na tom sídlisku čo nevidieť nezostane nikto??! (Veľmi totiž pochybujem o tom, že tí, čo momentálne bývajú v tých provizórnych „stanoch“, že budú svoje deti posielať do tej školy aj naďalej).

P.S.

Nepochybujem o tom, že mnohých slušných občanov tento stav určite neteší, že títo ľudia práve tesne pred Vianocami dostali takýto „darček“, ale je potrebné jasne zdôrazniť, že toto sa stalo ich vlastným pričinením! (Samozrejme nie všetkých, česť výnimkám).

Toto sa v Japonsku stať nemôže

07.02.2023

No na Slovensku to niektorí Slováci už pokladajú za samozrejmú vec. Je to na šľak trafenie, keď si človek niečo naplánuje a jeden lajdák mu to pokazí len preto, že nedodržuje harmonogram. Včera predpoludním som sa vybral s bežkami na túru, naplánoval som si ju tak, že vyrazím z Jahodnej na Prednú Holicu ku chate Lajoška. Lenže to by museli v Košiciach premávať [...]

Zipsovanie v cestnej doprave? !

21.10.2017

Neviem ako ostatní vodiči, ale priznám sa, že s týmto pomenovaním takejto prekážky na ceste sa stretávam prvýkrát a musím podotknúť, že za to môžem „poďakovať“ primátorovi mesta Košice pánovi Rašímu, lebo nebyť toho množstva „zbytočných rekonštrukcii ciest“, /najmä v poslednom období, keď je očividné, že sa blížia komunálne voľby do VÚC/, tak sa [...]

Zabudol vôl, že teľaťom bol!

19.04.2016

Neuveriteľné ako sa vie človek rýchlo zmeniť. Konkrétne mám na mysli nášho starostu pána A. H. na sídlisku KVP v KE. Pred pár rokmi tento pán, keď kandidoval na poslanca mestskej časti, tak hádam ani nebolo bytu na sídlisku, ktorý by nebol navštívil, ale klobúk dole pred jeho vytrvalosťou, lebo také niečo dokáže spraviť veľmi málo ľudí. Avšak stojí za zmienku [...]

Illinois, police

Útok nožom v Illinoise si vyžiadal štyroch mŕtvych a päť zranených

28.03.2024 10:46

Podozrivého muža policajti zadržali. Motív útoku nebol bezprostredne známy.

Baltimore most loď nákladná

Po zrútení mosta v Baltimore našli telá dvoch zo šiestich nezvestných osôb

28.03.2024 10:12

Obrovská nákladná loď, ktorú nebolo možné ovládať a následne narazila do mosta, absolvovala predtým v miestnom prístave „bežnú údržbu motora“.

Rakva / Rakvy / Cintorín / Pohreb /

Nadúmrtnosť po troch rokoch klesla takmer na nulu, podpísali sa pod to dva hlavné faktory

28.03.2024 09:50

Počet zomretých vlani klesol v porovnaní s rokom 2022 vo všetkých krajoch Slovenska.

Štefan Harabin

To je nejaká partizánčina. Harabin poprel podporu Pellegrinimu

28.03.2024 09:00, aktualizované: 10:05

V médiách sa ráno objavila správa, že Harabin pôjde voliť v druhom kole šéfa Hlasu.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 89
Celková čítanosť: 355134x
Priemerná čítanosť článkov: 3990x

Autor blogu

Kategórie