Založ si blog

Všetci sa idú pos. . . z Kotlebu, dokonca aj zahraničie

A my, ktorí máme po krk tých politikov, čo boli pri moci doposiaľ veľmi dobre vieme prečo to tak je. Kotleba iba využil príležitosť, ktorú mu umožnili politici svojim ľahostajným prístupom k rómskej otázke. Väčšina majoritných občanov sa už nemienila 24 rokov prizerať nato ako im politici pred každými voľbami iba sľubovali, že budú mať rovnaký meter na všetkých čo budú porušovať zákony. Výsledky hovorili niečo iné a práve preto volili občania Kotlebu, lebo už toho mali plné zuby.

Zahraničie si však veľmi dobre uvedomuje, že ak Kotleba svoje sľuby dodrží, tak práve im pribudne na krk niekoľko stoviek slovenských Rómov…..

Titulky, ako napr.: Katastrofa v Banskej Bystrici, alebo: Zahraničné médiá sa vrhli na Kotlebu: Šok na Slovensku, fašista županom! – Tie iba potvrdzujú to, čo píšem. V minulosti, keď sa na Slovensku množili prípady ako neprispôsobiví Rómovia v niektorých obciach alebo aj menších mestách prepadávali domy a dvory majoritným občanom – kradli všetko, čo sa len dalo a dokonca niektorých majiteľov aj fyzickí napádali -, tak vtedy zahraničie na také správy reagovalo jednoduchou formulkou: Je to váš problém, sú to vaši občania, tak si to musíte vyriešiť sami!

Čoho sa zahraničie obáva teraz? Odpoveď je celkom jednoduchá: Ak Kotlebovci budú voči Rómom postupovať rovnakým metrom, čiže zákonom, tak ako ku majoritným občanom a budú po nich požadovať len to, aby sa správali podľa zákonov tak ako majú, tak je veľký predpoklad, že mnohým neprispôsobivým Rómom sa také niečo nebude príliš páčiť. Doteraz boli zvyknutí na takú situáciu, že politici a aj poniektorí úradníci si to zľahčovali ústupkami, len aby od takých ľudí mali čím skôr pokoj. (A práve preto si tí neprispôsobiví ľudia dovoľovali porušovať zákony ešte viac!).

Nemyslím si však, že k nejakým prílišným zmenám v tejto oblasti dôjde. Kotleba, založením svojej strany iba sledoval ten istý cieľ ako všetci predsedovia politických strán – dostať sa ku korytu. – Avšak ani on nemá všetkých svojich ľudí, takých aby sa mohol spoľahnúť nato, že budú všade a o všetkom rozhodovať tak, ako by on chcel, respektíve ako by on rozhodol – musel by byť prítomný všade, lenže on nie je Pán Boh. 🙂

Toto sa v Japonsku stať nemôže

07.02.2023

No na Slovensku to niektorí Slováci už pokladajú za samozrejmú vec. Je to na šľak trafenie, keď si človek niečo naplánuje a jeden lajdák mu to pokazí len preto, že nedodržuje harmonogram. Včera predpoludním som sa vybral s bežkami na túru, naplánoval som si ju tak, že vyrazím z Jahodnej na Prednú Holicu ku chate Lajoška. Lenže to by museli v Košiciach premávať [...]

Zipsovanie v cestnej doprave? !

21.10.2017

Neviem ako ostatní vodiči, ale priznám sa, že s týmto pomenovaním takejto prekážky na ceste sa stretávam prvýkrát a musím podotknúť, že za to môžem „poďakovať“ primátorovi mesta Košice pánovi Rašímu, lebo nebyť toho množstva „zbytočných rekonštrukcii ciest“, /najmä v poslednom období, keď je očividné, že sa blížia komunálne voľby do VÚC/, tak sa [...]

Zabudol vôl, že teľaťom bol!

19.04.2016

Neuveriteľné ako sa vie človek rýchlo zmeniť. Konkrétne mám na mysli nášho starostu pána A. H. na sídlisku KVP v KE. Pred pár rokmi tento pán, keď kandidoval na poslanca mestskej časti, tak hádam ani nebolo bytu na sídlisku, ktorý by nebol navštívil, ale klobúk dole pred jeho vytrvalosťou, lebo také niečo dokáže spraviť veľmi málo ľudí. Avšak stojí za zmienku [...]

SR ÚV MZ Fico Dolinková rokovanie kontrola TK BAX

Kontrolóri o stave zdravotníctva: Štát na jeho riadenie rezignoval, dôsledky pre pacientov sú alarmujúce

25.04.2024 06:05

Nemáme prehľad o financiách, nemodernizujeme a najakútnejším problémom je chýbajúci lekársky a ošetrovateľský personál.

ukrajina

ONLINE: Pistorius: Rusi už vyrábajú viac zbraní, než potrebujú proti Ukrajine

25.04.2024 06:00

Veľká časť toho, čo sa vyrobí v ruských vojenských závodoch, nemieri na front na Ukrajine, ale končí v skladoch, tvrdí nemecký minister obrany Boris Pistorius.

Špióni

Kradnuté technológie, sabotáže aj plánované útoky. Európu zaplavujú čínski a ruskí špióni

25.04.2024 06:00

Špiónov, ktorí pracovali pre Čínu, zadržali v Británii aj v Nemecku. Ruských, ktorí pripravovali aj útoky, odhalila nemecká polícia.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 89
Celková čítanosť: 356206x
Priemerná čítanosť článkov: 4002x

Autor blogu

Kategórie