Vie Čaplovič o podvodoch na škole v Dunajskej Strede? !

23. novembra 2013, torpedo, Nezaradené

Ak je pravdou, čo sa píše o zriaďovateľke školy v Dunajskej strede, tak smeráci – tí by mali okamžite zaliezť do niektorej jaskyne a vôbec by sa nemali ukazovať slušným ľuďom na oči!

 „Zriaďovateľka školy si preliala na účty viac peňazí, ako ročne zarobí americký prezident“.

Škola svojej majiteľke platí astronomické nájomné – pred školou je zaparkovaný jej Mercedes a na čiernom BMW jazdí jej syn, ktorý je zároveň školským pokladníkom.

Aby toho nebolo málo, tak zriaďovateľka školy si môže dovoliť platiť za školské budovy státisícové nájmy či desaťtisíce eur za prenájom automobilov, dokonca škola platí aj pohonné hmoty do áut, ktoré parkujú vo dvore domu pani zriaďovateľky. „A tak sa podstatná časť z miliónov eur, ktoré zriaďovateľke dá štát na prevádzku, preleje na jej súkromné účty“.

41-tisíc eur si zriaďovateľka vypláca sama sebe. Z prenájmu budov si vytvorila dobre fungujúci systém. „Ministerstvo posiela peniaze školskému úradu, ten ich pošle zriaďovateľke školy, odtiaľ sa presunú na účet školy a tam o nich rozhoduje štatutárny orgán, ktorým nebol až do septembra nikto iný ako zriaďovateľka.

Takže teraz mi je už všetko jasné – kvôli takýmto prípadom má školstvo nedostatok financií na platy pre učiteľov…..!!!

Viac tu: http://www.pluska.sk/plus-7-dni/domov/zriadovatelka-sukromnej-skoly-prelieva-svoje-ucty-viac-penazi-ako-rocne-zarobi-americky-prezident.html