Už aj Briti konečne pochopili, že nie sme rasisti

15. novembra 2013, torpedo, Nezaradené

No najprv na vlastnej koži museli pocítiť aké to je, žiť „v jednej domácnosti“ spolu s etnikom, ktoré sa nám Slovákom už min. 50 rokov nedarí prevychovať, česť výnimkám.

Britský vicepremiér Nick Clegg. Autor: SITA/AP

Britský vicepremiér Nick Clegg.
Autor: SITA/AP

Uplynulo len pár dni odvtedy, čo bývalý minister vnútra David Blunkett varoval Britov, „že bez lepšej integrácie Rómov hrozia v niektorých oblastiach násilné nepokoje a že niektorí slovenskí Rómovia sa u nich správajú, ako by žili v zanedbanej dedine alebo v lese“.

Dnes sme sa dozvedeli, že už aj britský vicepremiér Nick Clegg vyzval rómskych prisťahovalcov, (v rozhlasovom rozhovore) „aby brali ohľad na britský spôsob života.“

Ďalej uviedol, že s Davidom Blunkettom súhlasí, lebo ako občania štátu majú plné právo povedať: „ak ste v Británii, budete tu žiť a beriete sem svoju rodinu, musíte byť citliví k spôsobu života v tejto krajine!“  

Viac tu: http://spravy.pravda.sk/svet/clanok/299451-romovia-v-britanii-znepokojuju-vicepremiera-pouca-ich/

Darmo, najlepšia skúsenosť je vlastná skúsenosť. Nie je to tak dávno, čo západný svet nás Slovákov kritizoval zato, že rómske etnikum žijúce v našej krajine diskriminujeme – a hľa, naraz aká náhla zmena,  majú Rómov na krku len „krátku chvíľu“ a už nariekajú a vyhrážajú sa im, že sa musia prispôsobiť ich zákonom, ak tam chcú žiť!!!

My sme sa snažili dlhé roky presvedčiť svet, že to nie je rómske etnikum, čo je na Slovensku segregované, ale sme to my, (čiže majorita) čo sa postupne v takejto skupine ocitáme, a to „vďaka ich spôsobu správania sa voči nám a našim zákonom, ale západ veril sťažnostiam Rómov, že slovenská majorita ich diskriminuje. Dokonca boli aj prípady, keď o nás tvrdili, že sme proti ich rase – čiže sme rasisti…..