Pápež & slovenská mafia

14. novembra 2013, torpedo, Nezaradené

Ešte šťastie, že Vatikán nesídli na Slovensku. V takom prípade by mal popredný taliansky prokurátor Nicola Gratteri o jednu starosť menej a nezaoberal by sa podozrením na taliansku mafiu, ktorá (podľa neho) ide po pápežovi.

Pápež František Autor: Reuters, ALESSANDRO BIANCHI

Pápež František
Autor: Reuters, ALESSANDRO BIANCHI

Pápežovou prioritou číslo 1. je vyčistenie Vatikánu od korupcie! V minulosti si cirkev až príliš „zakrývala oči“ a nechcela vidieť ako mafia roky prala špinavé peniaze.

Prokurátor ako príklad uvádza biskupa pôsobiaceho v Kalábrii, ktorý neskritizoval miestneho „krstného otca“ mafie, napriek tomu, že bol najvyšším súdom odsúdený a dokonca jeho dcére umožnil sobáš v jednej z miestnych katedrál.

Viac tu: http://spravy.pravda.sk/svet/clanok/299291-po-papezovi-moze-ist-talianska-mafia-obava-sa-prokurator/

Zamyslel som sa, či za tým všetkým nebude skôr väčšie zviditeľnenie cirkvi pred svetom?! Taktiež neviem pochopiť prečo pápež František s takouto politikou nevyšiel už oveľa skôr? Predpokladám, že ako biskup sedel vo Vatikáne na biskupskom stolci dosť veľa rokov a aj z tejto pozície ak by bol chcel s tým niečo robiť, tak si myslím, že mohol!!!

P.S.

Ak by sídlil Vatikán na Slovensku a jeho pápež by mal voči slovenskej mafii „samovražedné sklony”, tak tými svojimi praktikami, aké má tá naša mafia – tá by ho svojimi tvrdeniami vo veľmi krátkom čase spracovala tak, že všetko si iba vymýšľa a nič nemá podložené dôkazmi. (Asi by nebolo od veci, aby Pápež František čo najskôr navštívil Slovensko, a aby sa aj z tohto odboru aspoň niečo priučil). 🙂