Založ si blog

Kde je kontrola tajnej služby?

Na polícii funguje kriminálne spravodajstvo v utajenom režime pod hlavičkou Odboru špecializovaných služieb (OŠS).

Asi nie je nič jednoduchšie ako skrývať sa za otrepanú formulku, že odbor je vedený v utajovanom režime a preto nie je možné zverejniť ani meno šéfa odboru.  

Len vďaka nedávnemu prípadu so šesťnásobným recidivistom a členom podsvetia (mafie), ktorý pracoval aj pre políciu sme sa prostredníctvom jeho tvrdení dozvedeli, že „pre políciu bežne pracujú aj ľudia pohybujúci sa v podsvetí či páchajúci trestnú činnosť.“

Bývalý operatívec v článku: http://spravy.pravda.sk/domace/clanok/298283-existuje-na-slovensku-tretia-tajna-sluzba/  hovorí, že: „Bežnou praxou je, že sa takto nasadení ľudia dostávajú napríklad do väzenia, kde by mali nadväzovať kontakty a získavať informácie, ktoré by mohli pomáhať pri dokazovaní v súdnom spore“.

Aj v súčasnosti spolupracuje s políciou asi sedem ľudí s kriminálnou minulosťou, ktorí za to zväčša dostávajú aj finančné odmeny. Stáva sa tiež, že jeho príslušníci pred okolím vystupujú ako výsluhoví dôchodcovia, podnikatelia či nezamestnaní a snažia sa infiltrovať do rôznych kruhov, ktoré polícia vyšetruje. Títo pracovníci sa zväčša nepoznajú ani navzájom a ich spojkou je jedine priamy nadriadený.

„Ak však aj spolupracujú s niekým z podsvetia, nemôžu s ním ďalej páchať trestnú činnosť, a to ani pod podmienkou, že získané výnosy odovzdajú štátu“.

Činnosť SIS či Vojenského spravodajstva kontrolujú aspoň osobitné parlamentné výbory, no pri polícii nič podobné neexistuje. Evidenciu, ktorá sa pri všetkých úkonoch robí, si totiž polícia kontroluje sama.

Takže je potrebné položiť si otázku – existuje na Slovensku tretia tajná služba, či nie?! Odpoveď sa asi ani nikdy nedozvieme.

V našej krajine to totiž funguje tak, že slovenským občanom stačí aspoň dvakrát týždenne vymývať mozgy informáciami v štýle, že podľa prieskumu by SMER volilo 39 % voličov! No a ak na tieto bludy naletia voliči aj v „župných“ voľbách 9. novembra 2013 a SMERáci skutočne získajú predpokladané percenta pre svojich kandidátov, tak nám Pán Boh pomáhaj, lebo v tom prípade už kontrola tajnej služby nikdy nebude!!!

Toto sa v Japonsku stať nemôže

07.02.2023

No na Slovensku to niektorí Slováci už pokladajú za samozrejmú vec. Je to na šľak trafenie, keď si človek niečo naplánuje a jeden lajdák mu to pokazí len preto, že nedodržuje harmonogram. Včera predpoludním som sa vybral s bežkami na túru, naplánoval som si ju tak, že vyrazím z Jahodnej na Prednú Holicu ku chate Lajoška. Lenže to by museli v Košiciach premávať [...]

Zipsovanie v cestnej doprave? !

21.10.2017

Neviem ako ostatní vodiči, ale priznám sa, že s týmto pomenovaním takejto prekážky na ceste sa stretávam prvýkrát a musím podotknúť, že za to môžem „poďakovať“ primátorovi mesta Košice pánovi Rašímu, lebo nebyť toho množstva „zbytočných rekonštrukcii ciest“, /najmä v poslednom období, keď je očividné, že sa blížia komunálne voľby do VÚC/, tak sa [...]

Zabudol vôl, že teľaťom bol!

19.04.2016

Neuveriteľné ako sa vie človek rýchlo zmeniť. Konkrétne mám na mysli nášho starostu pána A. H. na sídlisku KVP v KE. Pred pár rokmi tento pán, keď kandidoval na poslanca mestskej časti, tak hádam ani nebolo bytu na sídlisku, ktorý by nebol navštívil, ale klobúk dole pred jeho vytrvalosťou, lebo také niečo dokáže spraviť veľmi málo ľudí. Avšak stojí za zmienku [...]

Gorazdova 27, bratislava, vila, Danko

Nielen prezidentská vila chátra. Štát odkúpil miliónové nehnuteľnosti aj pre šéfa parlamentu, nikto v nich však nebýva

23.04.2024 09:00

Žiaden šéf Národnej rady SR sa do nej totiž nenasťahoval, ani len v jej priestoroch neprijal žiadnu oficiálnu návštevu.

deviataci, Banská Bystrica, protidrogový vlak

Špeciálny vlak ukazuje, čo spôsobujú tvrdé drogy. Autor projektu Revolution train vychádza z vlastnej skúsenosti

23.04.2024 09:00

Na nebezpečenstvo drog upozorňuje v týchto dňoch slovenských deviatakov špeciálny vlak Revolution train, v ktorom sa o príčinách, vývoji a dôsledkoch závislosti dozvedajú zážitkovou formou.

Russia Victory Day Parade ruskí vojaci

Výdavky na zbrojenie rekordne rastú. Vojna na Ukrajine rozhýbala NATO

23.04.2024 08:00

Celkové vojenské výdavky vo svete dosiahli vlani až 2,443 bilióna dolárov, čo je najvyššia suma od roku 1988.

americkí vojaci

Na americké jednotky v Iraku a Sýrii útočili dvakrát v priebehu 24 hodín

23.04.2024 06:52

Dva drony zostrelili v pondelok neďaleko leteckej základne v západoirackej provincii Anbár.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 89
Celková čítanosť: 356116x
Priemerná čítanosť článkov: 4001x

Autor blogu

Kategórie