Ak sa nemýlim D1 mala byť dokončená už v roku 2010

17. októbra 2013, torpedo, Nezaradené

Pán premiér, že sa nad tým tak hlúpo pozastavujem, no nie? Veď na Slovensku najlepšie funguje sľubovať nesplniteľné, a kým sa občan zobudí, tak už sú pri koryte iné svine!

Severná diaľnica D1 pri Prešove. Autor: Ľuboš Pilc, Pravda

Severná diaľnica D1 pri Prešove.
Autor: Ľuboš Pilc, Pravda

Teraz, keď je Smer-SD už viac ako 1,5 roka naspäť pri koryte a už jeho čelným predstaviteľom začína poriadne zatekať do topánok, tak sa pred voličmi idú blysnúť žiadosťou na Brusel, aby im udelil výnimku, aby Slovensku neprepadlo takmer pol miliardy eur z eurofondov na meškajúce dokončenie diaľnice z Bratislavy do Košíc (totiž tú pol miliardu eur máme minúť najneskôr do roku 2015).

Podľa aktuálnych správ – rezort dopravy – narýchlo vybral prípravné práce, ktoré svojim uskutočnením majú zaplátať „dieru“, aby sa termín dokončenia D1 neposunul z rokov 2020 – 2021 až na rok 2030 – prípadne aj viac…. už teraz sa uvažuje o tom, že tá diaľnica si bude vyžadovať vyše 500 miliónov eur, takže pri tom „perfektnom hospodárení“, aké v našej krajine funguje, predpokladám, že tá diaľnica nebude postavená ani do roku 2050 (veď už teraz sme zadlžení na niekoľko generácii dopredu) a ak to bude aj naďalej fungovať tak, že pre námietky neúspešných uchádzačov sa budú rozhodnutia kompetentných úradníkov vliecť takým slimačím tempom ako doposiaľ, tak tá diaľnica na Slovensku nikdy nebude.