Eurokomisárke prekáža múr na košickom sídlisku!

13. septembra 2013, torpedo, Nezaradené

Tá, ktorá v skutočnosti nikdy v živote na vlastné oči nevidela, aký je naozajstný život našej rómskej menšiny na Luníku IX., ale aj v celých Košiciach, trvá na jeho odstránení!

Doslova žasnem nad tým ako ľahko ten Brusel prijíma svoje rozhodnutia, že europoslanci na základe jednej poslankyne schvália návrh – a ak mesto Košice, resp. jeho Mestský magistrát odmietne postupovať tak ako prikazuje rezolúcia, tak už je oheň na streche – „a vzduchom lietajú listy s príkazmi“  – priamo primátorovi mesta – a keď to nezaberá – tak sa odpisuje starostovi Bauerovi, ktorý tento „segregačný múr“ dal postaviť

Viac tu: http://kosice.korzar.sme.sk/c/6930094/eurokomisarka-odpisala-starostovi-bauerovi-pre-mur.html#ixzz2eYlp4xz4

Ako Košičan , verejne pred celým Slovenskom aspoň touto formou prehlasujem, že zo strany občanov rómskej menšiny sa už v Košiciach nazbieralo toľko negatívnych prípadov, že je najvyšší čas aby sa (okrem iných aj k tomuto prípadu) konečne  otvorili oči majoritným občanom Košíc, všetci by mali zodvihnúť svoje lenivé zadky zo stoličiek, či kresiel svojich obývačiek a spraviť veľký protest na Hlavnej ulici!!! Lebo čím ďalej budeme všetci mlčať, tak tým viac si budú neprispôsobiví osadníci v našom meste dovoľovať!!!   

Lenže pre Košičanov je typické, sťažovať sa v krčmách, či v malých skupinkách na autobusových zástavkách, ale aj pri venčení psov alebo pred kostolmi – kým začne omša, alebo po omši… Príkladov je habadej, ale bez veľkého protestu to za nás tí hore inak nevyriešia!  A, čo je najsmutnejšie – zakaždým, ak sa Rómovia posťažujú Bruselu, že ich tu diskriminujeme, tak o tom rozhodne zopár premúdrych europoslancov, ktorí skutočný život našich neprispôsobivých osadníkov nevideli ani z vrtuľníka a nie ešte to,  aby sa sami prišli presvedčiť na vlastné oči, aká je skutočnosť?!!

Samozrejme v normálnej demokracii to funguje petíciami, prípadne referendami, ale z mojej vlastnej skúsenosti viem, že aspoň v Košiciach to tak nefunguje. Pred pár rokmi som 30 dní robil petíciu a na petičné hárky som zbieral podpisy občanov Košíc, aby už Mestský magistrát konečne prestal platiť za každoročný odvoz niekoľkotónového odpadu z nepovolených skládok z Luníka IX.

P.S. Veď posúďte sami: kvôli pohodlnosti sa mnohým občanom lenilo dať ešte aj podpis na petičný hárok a takmer stovka ich bolo takých, čo mi priamo do oči povedali, že to nepodpíšu lebo sa boja, že by ich zato mohli Rómovia prenasledovať… :-((((