Ešte tak vedieť, čo má Putin za lubom? !

12. septembra 2013, torpedo, Nezaradené

A, aké sú jeho skutočné plány? Obamovi navrhuje, daj ruky preč od Sýrie! Predsa som sa už dohodol s Baššárom al-Asadom, že „ti“ tie svoje chemické zbrane odovzdá…

Ilustračné foto Autor: ČTK/AP

Ilustračné foto
Autor: ČTK/AP

Ale na strane druhej: ponúka Iránu rakety a jadrový reaktor! Na Irán sa však vzťahujú sankcie OSN a to pre ten jeho sporný jadrový program, ktorého cieľom je podľa „Obamu“ výroba atómových zbraní. (Teherán to odmieta).  A Putin aj tu „diktuje“ a vyzýva „Obamu“,  aby sankcie zrušil, lebo obmedzujú  obchodné styky jeho krajiny s Iránom!

Skutočne pekne začarovaný kruh, ale niet sa čomu čudovať, keď dvaja najsilnejší kohúti chcú vládnuť na jednom „hnojisku“! A na celom svete sa takmer všetky „sliepočky“ len nemo prizerajú ako to medzi tými ich kohútmi nakoniec dopadne?!

Putinová obhajoba smerujúca k spojeným štátom spočíva v tom, že on iba ponúka Iránu päť modifikovaných proti-raketových systémov a pomoc pri výstavbe druhého jadrového reaktora v jeho atómovej elektrárni… (konkrétne by to mal byť „raketový systém S-300VM Antey-2500 – za nedodaný systém zem-vzduch spred troch rokov za 800 miliónov dolárov“.)

Ale podľa zdroja: http://spravy.pravda.sk/svet/clanok/292671-putin-ponukne-iranu-rakety-a-jadrovy-reaktor/ Putin, čiže „Moskva to údajne podmieni zrušením iránskej žaloby na ruskú zbrojársku agentúru zaoberajúcu sa vývozom zbraní. Iránci prostredníctvom medzinárodného súdu vo švajčiarskej Ženeve žiadajú od Rusov odškodné vo výške štyroch miliárd amerických dolárov.“

P.S. A nie je tento ťah – iba politický? Skutočne bežnému človeku nič iné nezostáva, len zízať s otvorenými ústami na tých dvoch kohútov, že ktorý z nich to vyhrá, respektíve, ktorý ustúpi??!