Založ si blog

Návrh pánovi premiérovi

Pán Fico, nemáte problém zmeniť Ústavu, čo keby ste pouvažovali aj nad týmto riešením: Dajme našich seniorov do väzníc a zločincov do domovov dôchodcov!

Som presvedčený o tom, že v takom prípade by mali naši seniori denne prístup k sprche, čas na prechádzky, dostávali by bezplatne lieky, mali by pravidelné zdravotné a stomatologické kontroly a mali by nárok na kolieskové kreslá a ďalšie podobné výhody. A, čo je najhlavnejšie – dostávali by peniaze namiesto toho, aby za ubytovanie platili!!
Mali by nárok na kamerový dohľad, v prípade choroby alebo nehody by sa im dostalo okamžitej pomoci. Ich postele by boli dvakrát týždenne prezliekané, ich bielizeň a oblečenie by bolo pravidelne prané a žehlené. Každých 20 minút by mali návštevu dozorcu a jedlo by dostávali až do izby. Mali by osobitnú miestnosť, v ktorej by prijímali návštevy svojej rodiny, mali by prístup do knižnice, telocvične, k fyzickej a psychickej terapii a taktiež do bazénu a dokonca by mali právo na ďalšie bezplatné vzdelávanie. Na ich žiadosť by im boli legálne bezplatne k dispozícii pyžamá, topánky, papuče a ďalšie pomôcky. Mali by súkromné izby s vlastnou vonkajšou plochou obklopenou veľkorysou záhradou. Každý senior by mal právo na vlastnú televíziu, rádio a telefonovanie.

Existovala by riaditeľská rada, ktorá by vypočula a riešila sťažnosti a dohľad by musel dodržiavať kódex správania.
No a zločinci by dostávali väčšinou studené, v lepšom prípade vlažné jedlo, boli by osamelí a bez dohľadu. Svetlá by sa im zhasínali o 20:00 hod., mali by nárok na jeden kúpeľ týždenne (ak vôbec). Žili by v malej izbietke a platili by za to 500 Eur mesačne, a to bez nádeje, že sa z toho dostanú živí! A konečne by bola spravodlivosť pre všetkých!

P.S.

Ak tento návrh Vaša strana schváli, (tak hoci som Vás doteraz nikdy nevolil), tak v takom prípade by som bol medzi prvými voličmi, čo by Vás volil až do svojej smrti.

 

Toto sa v Japonsku stať nemôže

07.02.2023

No na Slovensku to niektorí Slováci už pokladajú za samozrejmú vec. Je to na šľak trafenie, keď si človek niečo naplánuje a jeden lajdák mu to pokazí len preto, že nedodržuje harmonogram. Včera predpoludním som sa vybral s bežkami na túru, naplánoval som si ju tak, že vyrazím z Jahodnej na Prednú Holicu ku chate Lajoška. Lenže to by museli v Košiciach premávať [...]

Zipsovanie v cestnej doprave? !

21.10.2017

Neviem ako ostatní vodiči, ale priznám sa, že s týmto pomenovaním takejto prekážky na ceste sa stretávam prvýkrát a musím podotknúť, že za to môžem „poďakovať“ primátorovi mesta Košice pánovi Rašímu, lebo nebyť toho množstva „zbytočných rekonštrukcii ciest“, /najmä v poslednom období, keď je očividné, že sa blížia komunálne voľby do VÚC/, tak sa [...]

Zabudol vôl, že teľaťom bol!

19.04.2016

Neuveriteľné ako sa vie človek rýchlo zmeniť. Konkrétne mám na mysli nášho starostu pána A. H. na sídlisku KVP v KE. Pred pár rokmi tento pán, keď kandidoval na poslanca mestskej časti, tak hádam ani nebolo bytu na sídlisku, ktorý by nebol navštívil, ale klobúk dole pred jeho vytrvalosťou, lebo také niečo dokáže spraviť veľmi málo ľudí. Avšak stojí za zmienku [...]

medveď, Liptovský Mikuláš

Medveďa, ktorý útočil v Liptovskom Mikuláši, našli s pomocou dronov do 1,5 hodiny

28.03.2024 13:53

Počas monitorovania medveďa bolo s dronmi nalietaných približne 74 kilometrov.

česko rusko ambasáda

Proruská špionážna sieť útočí proti EÚ: Poľsko a Česko spustili vyšetrovanie, majú zistenia týkajúce sa Slovenska

28.03.2024 13:50

Poľská kontrarozviedka (ABW) vyšetruje činnosť proruskej špionážnej siete zameranej proti členským štátom a orgánom Európskej únie.

Srbsko

Výbor Rady Európy podporil členstvo Kosova, Srbsko to odsúdilo

28.03.2024 13:10

Srbský šéf diplomacie označil rozhodnutie výboru PZ RE o podpore členstva Kosova za "škandalózne" a "hanebné".

čaputová

Čaputová: Členstvo v klube NATO nám poskytuje ochranu teraz aj do budúcna

28.03.2024 12:58

V piatok uplynie výročie 20. výročia vstupu Slovenska do Aliancie.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 89
Celková čítanosť: 355141x
Priemerná čítanosť článkov: 3990x

Autor blogu

Kategórie