Založ si blog

Prečo sa občania boja vlády? !

Na Slovensku je to tak, že vláda sa začína obávať protestov, ktoré už „poniektorí“ nespokojní občania začínajú vláde dávať na zreteľ.

Účastníci protestného zhromažždenia Občiansky odpor proti systému a skorumpovaným politikom. Autor: SITA, Jozef Jakubčo

Účastníci protestného zhromažždenia Občiansky odpor proti systému a skorumpovaným politikom.
Autor: SITA, Jozef Jakubčo

Tým prvým bol protest proti Gorile – ten včerajší pred NR SR – podľa médií zúčastnilo sa na ňom  približne 500 protestujúcich, tí vyjadrili svoju nespokojnosť s prácou vlády, ale aj  parlamentu.

Vláda, miesto toho, aby plnila svoje predvolebné sľuby, tak radšej zvyšuje počet policajných zložiek. Ani sa niet čomu čudovať, veď štát riadia ľudia, ktorí majú ešte aj teraz v krvi praktiky bývalého režimu, takže je oveľa jednoduchšie platiť zvýšený počet policajných zložiek zo štátnej kasy – ako robiť veci poriadne, aby do tej kasy peniažky skôr pribúdali ako ubúdali. No a ak sa občania začínajú búriť, tak šup – vláda na nich naženie ťažkoodencov a je po „paráde“. Ale v normálnej demokracii by sa Vláda nemala báť občanov, samozrejme pokiaľ robí všetko pre prospech svojho národa, no začínajúce protesty nespokojných občanov hovoria o tom, že naša Vláda robí veľmi málo pre to, aby občania donekonečna iba čušali so založenými rukami a pri tom sa im ešte politici na každom kroku iba vyškierajú.

 Obávam sa, že nastala doba častejších a masovejších protestov. (Možno niekto môže argumentovať tým, že čo iné vláde zostávalo ako na demonštrantov poslať ťažkodencov? Poniektorí protestanti tam totiž začali rozbíjať sklenenú výplň na dverách Slovenského rozhlasu, ale ak sa nad tým človek čo len trochu vážnejšie zamyslí, tak ho môže napadnúť aj to, že tie okná mohli rozbíjať nasadení provokatéri terajšej vládnej garnitúry, aby vznikol dôvod na rozpustenie protestu. Ale nie je vylúčené ani to, že ten protest zorganizovali poniektorí ľudia z opozície, aby dosiahli predčasné voľby, lebo naša pravica už aj s takýmito praktikami má dostatok skúsenosti…..

Ale ak ten protest zorganizovali ľudia, ktorí doteraz v politike nefigurovali, tak si až príliš verili a musím skonštatovať, že sú až príliš naivní a zachovali sa ako obyčajní amatéri. Veď to dá zdraví rozum, že cez facebook sa im môže prihlásiť aj 10 000 ľudí, ktorí im sľúbia, že sa na tom proteste zúčastnia, ale realita je úplne iná. Organizátori totiž zabúdajú nato, že v dnešnej dobe je možno aj 70 % takých občanov, ktorí za svoju prácu dostávajú priemerný plat snáď 500 eur a možno ešte menej. Takže sú až príliš naivní, ak si myslia, že takí ľudia „vyhodia“ svoje ťažko zarobené peniaze na cestu do Bratislavy – a najmä tí, čo sú na Východe republiky. Nie je nič jednoduchšie ako kliknúť na internete, čiže potvrdiť svoju účasť, ale mnoho Slovákov už tak spohodlnelo, že ani vo vlastnom meste mnohí nemajú záujem zúčastniť sa na nejakej protestnej akcii a nie aby ešte cestovali do Bratislavy. (Veď nakoniec veľmi výstižne sa to prejavilo na včerajších voľbách, ktoré prebehli za veľmi malej účasti voličov.)

Myslím si, že ak to myslia vážne, tak taký protest sa dá zorganizovať naraz a na celom Slovensku, a nielen v Bratislave. Stačí aby v každom väčšom meste boli aspoň dvaja organizátori, ktorí by občanov pri proteste usmerňovali a aby sa vyhlásil dátum a hodina v ktorej sa ten celonárodný protest bude konať.

Organizátori tento protest pomenovali „Odpor proti skorumpovaným politikom“ a vyzvali prezidenta na odvolanie vlády a rozpustenie parlamentu.

 

Toto sa v Japonsku stať nemôže

07.02.2023

No na Slovensku to niektorí Slováci už pokladajú za samozrejmú vec. Je to na šľak trafenie, keď si človek niečo naplánuje a jeden lajdák mu to pokazí len preto, že nedodržuje harmonogram. Včera predpoludním som sa vybral s bežkami na túru, naplánoval som si ju tak, že vyrazím z Jahodnej na Prednú Holicu ku chate Lajoška. Lenže to by museli v Košiciach premávať [...]

Zipsovanie v cestnej doprave? !

21.10.2017

Neviem ako ostatní vodiči, ale priznám sa, že s týmto pomenovaním takejto prekážky na ceste sa stretávam prvýkrát a musím podotknúť, že za to môžem „poďakovať“ primátorovi mesta Košice pánovi Rašímu, lebo nebyť toho množstva „zbytočných rekonštrukcii ciest“, /najmä v poslednom období, keď je očividné, že sa blížia komunálne voľby do VÚC/, tak sa [...]

Zabudol vôl, že teľaťom bol!

19.04.2016

Neuveriteľné ako sa vie človek rýchlo zmeniť. Konkrétne mám na mysli nášho starostu pána A. H. na sídlisku KVP v KE. Pred pár rokmi tento pán, keď kandidoval na poslanca mestskej časti, tak hádam ani nebolo bytu na sídlisku, ktorý by nebol navštívil, ale klobúk dole pred jeho vytrvalosťou, lebo také niečo dokáže spraviť veľmi málo ľudí. Avšak stojí za zmienku [...]

SR Čaputová LPR Zbierka Onkológia Deň Narcisov BAX

Žlté narcisy dodávajú nádej a pomáhajú, zbierku podporila aj prezidentka

18.04.2024 14:06

Vďaka podľa nej patrí dobrovoľníkom, ale aj všetkým, ktorí sa rozhodnú podporiť dobrú vec a prejavia tak solidaritu s onkologickými pacientmi.

Rapid Life

Súd oslobodil spod obžaloby exšéfa odboru NBS Barriho v kauze Rapid Life

18.04.2024 14:02

Rozsudok nie je právoplatný, o odvolaní prokurátora rozhodne Najvyšší súd.

Venezuela

Rezort diplomacie neodporúča cestovať do Venezuely. Slováci majú zvážiť cestu aj dvoch ďalších štátov Južnej Ameriky

18.04.2024 13:49

Ministerstvo pripomína, že SR nemá ani v jednej z krajín zastupiteľský úrad.

World Press Photo, palestínčanka, gaza, izrael, Mohammed Salem

Plačúca Palestínčanka s mŕtvym dieťaťom v náručí. World Press Photo tento rok vyhrala snímka z Gazy

18.04.2024 13:40

Usporiadatelia pripomenuli nebezpečenstvo, akému fotoreportéri počas pokrývania vojnových konfliktov čelia.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 89
Celková čítanosť: 355893x
Priemerná čítanosť článkov: 3999x

Autor blogu

Kategórie