Založ si blog

Maďarov EÚ nekontroluje?

Lepšie povedané oni môžu schvaľovať aj kontroverzné zákony? Orbanová vláda chce vytlačiť bezdomovcov z maďarských ulíc, námestí, podchodov a parkov. A, čo naša vláda? Viac tu: http://spravy.pravda.sk/svet/clanok/294811/

V Budapešti žije podľa odhadov asi desaťtisíc bezdomovcov, útulky v maďarskej metropole však ponúkajú len šesťtisíc miest.

V Budapešti žije podľa odhadov asi desaťtisíc bezdomovcov, útulky v maďarskej metropole však ponúkajú len šesťtisíc miest.

Pardon, na jednu podstatnú vec som však „zabudol“, veď kto by potom tím našim politikom dával tak lacno svoje hlasy vo voľbách, ako tí príživníci, ktorí sú väčšinou tiež „bezdomovci“?! Väčšina z nich totiž býva v čiernych chatrčiach a na súkromných pozemkoch, takže ak by sa aj u nás prijal takýto zákon, aspoň by sa predišlo ich značnému plodeniu. Vo väzniciach by už takú možnosť nemali. (A pokiaľ by chcel niekto argumentovať tým, že väznice máme už aj tak preplnené, tak len dodávam, že to je len preto lebo máme veľmi nízke tresty a ešte ani súdy v mnohých prípadoch nekonajú tak, ako by konať mali!)

Tí naši príživníci, žiaľ žijú stále iba dneškom a v podstate ich nezaujíma, čo bude zajtra, no veľmi dobre vedia, že tým svojim vyšším plodením potomkov sa im ako tak darí prežívať. (Čo v prevažnej miere obyvateľstva nie je bežné.)

Len v Košiciach máme minimálne 600 bezdomovcov. A to sú tí o ktorých sa ako tak vie, že existujú, ale odkedy na Luniku IX už zbúrali zopár panelákov, tak v okolitých lesoch Lunika IX a sídliska KVP vznikli stanové tábory v ktorých dosť veľa týchto ľudí prebýva.

Zhodou okolnosti som sa dnes vybral na huby do lesa v blízkosti nášho sídliska, prechádzal som lesíkom o rozlohe asi dvoch hektárov… na tejto ploche som narazil na 11 príbytkov s tými ľuďmi, ktorých som vyššie spomenul, no neviem si predstaviť ich život, pokiaľ sa rozhodnú v tých príbytkoch prebývať aj v zime. Musím ešte dodať, že pred každým z týchto príbytkov bol  na reťazi uviazaný minimálne jeden pes, ale majú tam aj takých, čo voľne pobehujú. (Slušný človek sa už pomaly do lesa ani nemôže dostať, vyzerá to tak, že ešte ani mestským policajtom tento stav vôbec nevadí). Hlavne, že mestskí policajti budú psičkárom, ktorí nebudú mať svojich miláčikov očipovaných dávať mastnú pokutu 330 Eur. Záhadou je, že komu ten les patrí? Súkromníkovi asi sotva a štátu je to jedno, veď zo spoločného krv netečie! (Určite veľké halo by nastalo, ak by títo občania nedajbože spôsobili požiar – a požiar na takej rozlohe sa už prehliadnuť naozaj nedá!!!)

Ale toto už našich kompetentných trápiť nemusí – zíde z oči, zíde z mysle, že?! 🙁 (A to už ani nehovorím o tom ako tie ich príbytky vyzerajú, lebo tie stany zdravotných sestier štrajkujúcich pred úradom vlády sú oproti tým ich /igelitovým a pozbíjaným z dosák pozbieraných pri kontajneroch zo starého nábytku/ veľkým luxusom. A k tomu, tie zdravotné sestry budú v tých svojich stanoch iba 3 dni, takže ani mrazov si neužijú…)

 

 

Toto sa v Japonsku stať nemôže

07.02.2023

No na Slovensku to niektorí Slováci už pokladajú za samozrejmú vec. Je to na šľak trafenie, keď si človek niečo naplánuje a jeden lajdák mu to pokazí len preto, že nedodržuje harmonogram. Včera predpoludním som sa vybral s bežkami na túru, naplánoval som si ju tak, že vyrazím z Jahodnej na Prednú Holicu ku chate Lajoška. Lenže to by museli v Košiciach premávať [...]

Zipsovanie v cestnej doprave? !

21.10.2017

Neviem ako ostatní vodiči, ale priznám sa, že s týmto pomenovaním takejto prekážky na ceste sa stretávam prvýkrát a musím podotknúť, že za to môžem „poďakovať“ primátorovi mesta Košice pánovi Rašímu, lebo nebyť toho množstva „zbytočných rekonštrukcii ciest“, /najmä v poslednom období, keď je očividné, že sa blížia komunálne voľby do VÚC/, tak sa [...]

Zabudol vôl, že teľaťom bol!

19.04.2016

Neuveriteľné ako sa vie človek rýchlo zmeniť. Konkrétne mám na mysli nášho starostu pána A. H. na sídlisku KVP v KE. Pred pár rokmi tento pán, keď kandidoval na poslanca mestskej časti, tak hádam ani nebolo bytu na sídlisku, ktorý by nebol navštívil, ale klobúk dole pred jeho vytrvalosťou, lebo také niečo dokáže spraviť veľmi málo ľudí. Avšak stojí za zmienku [...]

Ukrajina

Ukrajina aj Izrael. Zvládla by EÚ dva konflikty?

19.04.2024 06:00

Pre Ukrajinu hľadajú protivzdušnú obranu, na Blízkom východe chcú zabrániť stupňovaniu napätia. Na tom sa zhodli lídri krajín EÚ.

Fokker3128

Kiska lietal špeciálom do Popradu, Pellegrini na operu. Hodina letu stojí tisíce, aké sú pravidlá využívania vládnej flotily?

19.04.2024 06:00

Cestovanie kamkoľvek, bez udania dôvodu a zadarmo, účet totiž platí štátna kasa

Irán, armáda

Explózie v Iráne. Predstavitelia USA uviedli, že je to izraelská odveta, strany konflliktu zatiaľ mlčia

19.04.2024 05:45

Izrael v noci na piatok zaútočil na Irán ako odvetu za jeho úder, uviedli pre americké médiá nemenovaní predstavitelia USA.

Trump

Porota, ktorá rozhodne o Trumpovi v historickom procese, je už kompletná

18.04.2024 23:26

Porota sa vyberala zo stoviek potenciálnych členov na základe série otázok, ktoré majú zaručiť, že sa budú rozhodovať nestranne.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 89
Celková čítanosť: 355925x
Priemerná čítanosť článkov: 3999x

Autor blogu

Kategórie