Založ si blog

Fico sa nezaprie, že jeho vzorom bol Sovietsky zväz

„Na každom predmete sa prvý hlásil, pričom mal vždy poruke príklad, čo všetko bolo vyrobené v Sovietskom zväze. Hovoril, že všetko na svete vyskúmali sovietski vedci,“

Zdroj: http://www.sme.sk/c/5129993/zvazakficoobdivovalmoskvu.html#ixzz2ZqJEtFo8

 

Premiér Robert Fico Autor: SITA, Diana Černáková

Premiér Robert Fico
Autor: SITA, Diana Černáková

Darmo, čo sa v mladosti naučil, tak nato sa veľmi ťažko zabúda, najmä ak mal živé príklady tých najvyšších predstaviteľov akými boli Miloš Jakeš, Vasil Biľak a Jozef Lenárt – ich vzorom bol tiež Sovietsky zväz.

Tí traja menovaní, keď zatúžili po ľudovej muzike a dobrom pohostení, tak každoročne navštívili počas žatvy niektoré roľníčke družstvo, aby sa tam viac zviditeľnili a presne takýto istý populista je náš Fico, ktorý bol kontrolovať žatevné práce v Nevericiach.

Skutočne veľmi dobre som sa pobavil nad tým, keď som v jednom nemenovanom denníku videl titulok o tej jeho návšteve aj s ministrom pôdohospodárstva Ľubomírom Jahnátkom, hlavne vtedy, keď som si pozrel aj fotografie – jednak tú kde sú tí dnešní „odborníci“ priamo v teréne v obili a obchytávajú klasy pšenice alebo jačmeňa, ale aj tie s Biľakom a Jakešom – doslova ako keby im Fico z oka vypadol, tak sa na seba tie fotky podobajú – len taký nepatrný rozdiel je medzi nimi, že tie staré sú čiernobiele a tá na ktorej sú Fico s Jahnátkom je farebná, ale to určite pre Ficov populizmus ešte viac zaváži, lebo farebná je krajšia. :-D.

 

„Mladý Biľak“ vyslovil presvedčenie, že tohtoročná úroda bude lepšia ako tá minuloročná… no neviem, či si toto družstvo nevybral práve preto, že sa obec volá Neverice a preto neveril, že tá úroda bude lepšia – a tak sa musel na vlastné oči presvedčiť, že to tak je. :-))

Skutočne nenachádzam slov, ako geniálne tými svojimi pohotovými rečami vie náš premiér manipulovať s voličmi – hlavne tými, čo ho volili. Keď Ficová vláda zdražela potraviny vyhovoril sa na vlaňajšie sucho, ktoré spôsobilo neúrodu a včera prehlásil, že tohtoročná slušná úroda by mohla priniesť aj mierne zníženie maloobchodných cien potravín. Skutočne geniálne, ako sa dá vodiť tupovoličov za nos. (Pripadá mi to tak ako v jednom nemenovanom obchodnom centre – aj v ňom keď naplánujú nejaké akcie, tak ceny vybraných tovarov síce ponúkajú zhruba o 30 % lacnejšie, ale dva týždne pred týmto „výpredajom nezabudnú cenu týchto tovarov zvýšiť“ (samozrejme, že hneď ako ten „cirkus“ skončí, tak hneď na druhý deň je cena tých zlacnených tovarov ešte vyššia ako, keď bola uvádzaná počas zľavenia – príklad: cena za tovar 1,69 eur/kg preškrtnutá červeným krížikom a zľava je 0,89 eur/kg, ale po zľavnenom termíne už v nasledujúci deň je cena toho istého tovaru 1,69 eur/kg a červeným krížikom je preškrtnutá cena 2, 69 eur/kg – aby to zákazníkom udrelo do hlavy, že predsa aj tento tovar je zlacnený… hádam, že toto už naozaj nepotrebuje ďalší komentár.

Záverom mi nedá, aby som neskonštatoval tu skutočnosť, že toho obilia by bolo ešte viac, ak by tam vôbec neboli išli, lebo takto ho iba zbytočne ušliapali! No, ale ako by to bolo, ak by nevošli do poľa, že? Veď je potrebné spraviť aj fotky ako naši „veľkí odborníci na všetko“ posudzujú kvalitu obila… no a o tých nákladoch na zbytočný výjazd už aj škoda hovoriť. Hlavne, že sa vyhovárajú na krízu a preto na nič nie sú peniaze, ale pre nich – hoc by stál benzín jeden liter aj 3 eura – je potrebné zviditeľniť sa!

 

 

Toto sa v Japonsku stať nemôže

07.02.2023

No na Slovensku to niektorí Slováci už pokladajú za samozrejmú vec. Je to na šľak trafenie, keď si človek niečo naplánuje a jeden lajdák mu to pokazí len preto, že nedodržuje harmonogram. Včera predpoludním som sa vybral s bežkami na túru, naplánoval som si ju tak, že vyrazím z Jahodnej na Prednú Holicu ku chate Lajoška. Lenže to by museli v Košiciach premávať [...]

Zipsovanie v cestnej doprave? !

21.10.2017

Neviem ako ostatní vodiči, ale priznám sa, že s týmto pomenovaním takejto prekážky na ceste sa stretávam prvýkrát a musím podotknúť, že za to môžem „poďakovať“ primátorovi mesta Košice pánovi Rašímu, lebo nebyť toho množstva „zbytočných rekonštrukcii ciest“, /najmä v poslednom období, keď je očividné, že sa blížia komunálne voľby do VÚC/, tak sa [...]

Zabudol vôl, že teľaťom bol!

19.04.2016

Neuveriteľné ako sa vie človek rýchlo zmeniť. Konkrétne mám na mysli nášho starostu pána A. H. na sídlisku KVP v KE. Pred pár rokmi tento pán, keď kandidoval na poslanca mestskej časti, tak hádam ani nebolo bytu na sídlisku, ktorý by nebol navštívil, ale klobúk dole pred jeho vytrvalosťou, lebo také niečo dokáže spraviť veľmi málo ľudí. Avšak stojí za zmienku [...]

Podvod

Fanúšikovia hokeja, pozor. Neznámy páchateľ ponúka na internetovom portáli falošné lístky na MS

16.04.2024 15:11

Vystupuje pod rôznymi menami, s rôznymi telefónnymi číslami a uvádza odlišné bankové účty, na ktoré žiada zaslať peniaze.

Russia Ukraine War

Chýbali rakety, zničili elektráreň. Zelenskyj sa hnevá, že Ukrajine chýba ochrana, akú dostal Izrael

16.04.2024 15:07

Volodymyr Zelenskyj sa sťažuje, že Izraelu pomohli spojenci ochrániť vzdušný priestor pred útokom Iránu, ale od neba nad Ukrajinou dávajú ruky preč.

Filip Kuffa

Výbor neprijal uznesenie k preletu vrtuľníka s Kuffom nad národným parkom

16.04.2024 14:57

Kuffa mal helikoptérou letieť bez povolenia ponad najprísnejšie chránené územia Malej Fatry, čím sa mali ohroziť napríklad hniezdiace vzácne vtáky.

ČR SR politika premiér Fico návšteva prvá

Prieskum: Za urovnanie vzťahov s Českom je 70 percent Slovákov

16.04.2024 14:15

Opačný názor má 17 percent populácie.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 89
Celková čítanosť: 355831x
Priemerná čítanosť článkov: 3998x

Autor blogu

Kategórie